Bu sayfayı yazdır
Cuma, 29 Nisan 2022 15:17

Çocukluk Ne Güzel Şey projesi

Çocukluk Ne Güzel Şey Projesi Kelebek Etkisi Yaratacak

İzmir’de sivil toplum kuruluşlarının çatı platformu olan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği (TAGKGB) “Çocukluk Ne Güzel Şey!” projesiyle; "Mucize sen ol, gülsün gözleri, güneşi görsün. Kalbimiz, bir iyilikle dolsun, bir çocuğa güneş olsun!" diyor.

Güçbirliği’nin 25. yılı çerçevesinde, yüzlerce çocuğun yaşamına iyilikle dokunmayı planlayan üç aşamalı projenin açılışı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde İknur Güntürkün Kalıpçı’nın söyleşi ve imza günü ile gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, TAGKGB’nde yer alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çocuklar katıldı.

İzmir’de yer alan sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında bir araya getiren, kurulduğu günden itibaren daha iyi bir dünya için sürdürülebilir projelere imza atan TAGKGB bugünden çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor.

Proje ve faaliyetlerinde toplumsal sorunların çözümü için heyecan ile çalıştıklarını belirten TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “İnsana, ve çevreye saygılı bir dünya için çaba harcıyoruz. Yarınlarımıza değer katmanın en önemli anahtarı sivil toplum kuruluşlarının (STK) birlikte uyguladığı projelerdir. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza sürdürülebilirlik ilkesi ile bir yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz." diye açıklama yaptıktan sonra yeni projeleri hakkında da bilgi verdi.

"Projemize; Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın çocuklar için yazdığı bir kitaptan ve onun adından esinlenerek başladık. Amacımız doğrultusunda daha iyi bir gelecek için; çocuklarımızın hayatlarında fark yaratmayı, hayallerine ortak olmayı ve yaratıcılıklarını artırmaya destek olmayı planlıyoruz. Kitap ve okuma sevgisini geliştirmeyi, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini daha yakından tanımalarına katkı sağlamayı, sivil toplum kuruluşları aracılığı ile eğitim alan çocukların ihtiyaçlarının karşılanarak hayatlarına artı değer katmayı planladığımız ve eşit eğitim hakkına sahip olamayan çocuklarımız için gerçekleştireceğimiz “Çocukluk Ne Güzel Şey!” projemizi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda başlatıyoruz.