image Bizi Takip Edin :
Çarşamba, 07 Haziran 2023 10:40

Cumhuriyetin Kadınları Söylüyor Dünya Dinliyor 11 Nisan 2023 Yüzyılın Ağıdı Oratoryosu

Ülkemizde 11 ili etkileyen,ancak tüm Ulusu yasa boğan doğal afetlerin ardından,’Cumhuriyetin Kadınları Söylüyor! Dünya Dinliyor!’ Topluluğunun Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahnelediği "YÜZYILIN AĞIDI" Oratoryosunun Gala sunumu,

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği, Belçika Türk Kadınlar Derneği, Gönül Makamı Türk Müziği Eğitim ve Terapi Kulübü ile İnci Vakfı’nın ortak çalışması olan Oratoryo, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

20 Şubat’tan bu yana Türk Müziği Yorumcusu/Eğitmeni Ümit Bulut Sanat Yönetmenliğinde yoğun bir şekilde  çalışmalarını sürdüren, emekli Edebiyat Öğretmeni Berin Oğultürk ve aynı zamanda Topluluğun bir Üyesi olan Kızı Dr. Ekin Ercan’ın yazdığı şiirler,özlü sözlerle bezenmiş akışıyla planlı bir şekilde etkinliğe hazırlanan Topluluk , Depremden etkilenmiş 11 ilimizin ağıt ve türkülerinden oluşan anlamlı repertuvar duyarlı Sanatseverlerle paylaştı.

6 Şubat saat 4.17’de 11 ili kapsayan,ancak yıkıcı etkisi,kayıplarımızla tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaralarını Sanatın,Müziğin birleştirici,iyileştirici gücüyle bir nebze olsun sarabilmek düşüncesiyle,dayanışma ruhuyla,depermeden birinci derecede etkilenmiş  Üniversite öğrencilerinin eğitim süreçlerine destek olabilme amaçlı gerçekleştirilen "YÜZYILIN AĞIDI" Oratoryosu, İzmirli sanat severler tarafından yoğun bir duygusal atmosferde beğeniyle izlenirken,seslendirilen Ağıtlara,Türkülere yer yer hep bir ağızdan eşlik edildi.

Geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, (E) Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, İnci Vakfı Başkanı Ece Elbirlik Ürkmez, Kent Konseyi YK üyesi Doğan Albayrak gibi önemli isimler katıldı.

İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği Oratoryo’da salon dolup taştı. İzmirli Sanatçılarımızdan Selmin Öney Günöz ve Seher Dilmaç Meriç’in konuklar arasında yer aldığı etkinlikte, Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’ta duygulandıran bir konuşma yaptı.Konuşmasında, toplumsal birliğin devamının bu süreçteki önemine vurgu yaparken,İzmir’deki dayanışma ruhunun kendilerinin geleceğe dair umutlarını yeniden filizlendiridiğini ifade etti.

TAGK Güç Birliği Sözcüsü Fatma Dayıoğlu, “Sivil toplumun birlikte güçlenmesi için yapılan çalışmaların yanında,  her afette olduğu gibi ilk günden başlayarak gücümüzü kamu ve yerel yönetimlerle birleştirerek daha fazla kişiye ulaşmak için tüm gayretimizle iyilik havuzlarına katkılarımızı sağladık, kendimizi uzun sürecek bir maratonda hissediyoruz. Tüm gücümüzle bölge için çalışmalarımızı işbirliğiyle, güçbirliğiyle,Sanatın iyileştirici gücünü de hissettirerek sürdüreceğiz.Bu bağlamda,yıl sonuna kadar Topluluk olarak farklı şehirlerde de gerçekleştirmeyi planladığımız tüm Konser projelerimizin tamamını Depremden etkilenen Vatandaşlarımızla dayanışma duygusuyla,duyarlı Sanatseverle buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Afet bölgesinden seçilen ağıtlarla türkülerin,şiirler,özlü sözlerle harmanlandığı bu anlamlı dayanışma gecesi,

Doğal afetlerde, her kesimden Toplumsal sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu özünden hissettiren Sezen AKSU’nun ‘MASUM DEĞİLİZ’,Şiirini Yalçın Benlican’ın yazdığı,Ümit Bulut’un bestelediği,Anıl Edebale’nin senfonik düzenlemesiyle ilk kez seslendirilen ‘Yüzyılın Ağıdı/İNSAN’ ,Bozkırın tezenesi olarak gönüllerimizde yer etmiş Halk Ozanımız Neşet ERTAŞ’ın ‘YOLCU’ isimli insanlık öğüdüyle farklı bir duygusal atmosfere ulaşırken;

Koronun hep bir ağızdan şiir olarak seslendirdiği ‘Mülkiye/Vatan Marşı’ nın akabinde İstiklal Marşımızın çoşkuyla hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Etkinliğin videosunu izlemek için tıklayınız...

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/